ExpressVPN

Expressvpn

➡︎ Få 3 måneder gratis (via vpnGuiden)

Annonselenke

Nøkkeldata:

Pris (mnd):Fra 69 kr
Antall servere:3100 stykk
Hastighetstap:12%
Dekning:105 land
Angrerett:30 dager
Antall enheter:10 stykk

Informasjon om VPN tilbudet til ExpressVPN

Tilbyr servere optimalisert for tung datatrafikk og er det raskeste VPN-nettverket vi har testet.

ExpressVPN ligger helt i toppsjiktet når vi sammenligner kvaliteten på VPN oppkoblinger. Det er et premium VPN, ment for intensiv dataoverføring, både ved opplasting og nedlasting. Prisen reflekterer også dette, gitt at den er opptil 3 ganger så dyr som andre VPN av høy kvalitet.

Var det ikke for det høye prisnivået ville tjenesten havnet på førsteplass i vår sammenligning. Vi mener det er uheldig at prisnivået ligger såpass høyt og sliter med å forsvare verdien, med unntak av noen få tilfeller (inkludert 4K strømming av video).

Historie

Selskapet ble grunnlagt i 2009 av Peter Burchhardt, Dan Pomerantz og Dan Yardeni. Grunnleggerne har alle erfaring fra IT-bransjen. Målsetningen var å tilby en tjeneste med et høyere nivå av sikkerhet, personvern og pålitelighet. ExpressVPN driftes i dag fra hovedkvarteret på de Britiske Jomfruøyer og ble overtatt av Kape Technologies i 2021.

Årsaken til at de har valgt de britiske jomfruøyene er at området ikke inngår i det såkalte 5-eyes samarbeidet, som innebærer automatisk innsamlig av brukerdata.

Er det verdt pengene? VPN-tjenesten er verdt investeringen hvis du planlegger intensiv nedlasting eller opplasting av data og har begrenset hastighet på ditt eksisterende nettverk.

Servere og land

ExpressVPN har siden lanseringen jobbet med å utvide nettverket av servere. Per dags dato er det mulig å koble seg til tjenesten via 105 land, fordelt på 163 serverbaser. Serverne som tilbys er spesialtilpasset for økt ytelse og har ingen geografiske begrensninger.

expressvpn servere
Med 105 land er ExpressVPN blant selskapene som tilbyr best dekning.

Når vi sjekket geografisk dekning fant vi et solid utvalg på alle kontinenter, herunder Asia, Midtøsten og Afrika. ExpressVPN har også en svært god dekning av servere i Sør-Amerika, da dette er geografiske områder som ofte ignoreres av andre VPN-tjenester. Tilbudet inkluderer servere i både Hong Kong og Ukraina.

Hastighet

Det spesielle med ExpressVPN er måten de har optimalisert hastigheten til serverne sine. Det er også det viktigste argumentet de bruker for å forsvare den ekstra kostnaden. Med et hastighetstap på alt fra 10 til 12 prosent ligger de et godt stykke over NordVPN, hvor tapet ligger omkring 20 prosent i snitt.

Dette gjelder også i de tilfellene der tjenesten blir benyttet til aktiviteter som krever flere ressurser samtidig. Slike aktiviteter kan for eksempel være nedlastinger eller opplastinger av store filer, strømming i høy kvalitet, gaming og lignende.

Vi testet tjenesten fra 5 ulike områder, inkludert via servere oppkoblet i USA, Norge, Sverige, Tyskland og Australia.

Resultatet var tydelig: De er desidert raskest sammenlignet med konkurrentene sine.

Kundeservice

Kundeservice hos ExpressVPN består av en døgnåpen chat-funksjon. Når vi testet kundeservice fikk vi kontakt innen 30 sekunder. Selskapet har også en detaljert seksjon med svar på vanlige spørsmål. Vi synes selskapets «FAQ» seksjon var bedre oppdatert enn hva man vanligvis ser hos andre VPN tilbydere.

Personvern og sikkerhet

ExpressVPN er kjent for å ha et tungt fokus på vern av privatliv og digital frihet. Som et eksempel har de havnet i klammeri med kinesiske myndigheter fordi de nekter å gjøre tjenesten utilgjengelig for kinesiske borgere.

Ettersom de satser tungt på autoritære land med digital overvåkning har de også måtte investere ekstra ressurser i å sikre nettverket mot datainnbrudd.

ExpressVPN har siden oppstarten vært kjent for sitt vern av privat informasjon. Her snakker vi om nettkriminelle som stjeler identiteter, bruker andres personlige informasjon og aktivt jobber med å bryte seg inn i datanettverk. Et VPN kan forhindre hacking, men er likevel ikke et antivirusprogram.

Grunnleggerne bak tjenesten har i tillegg vært svært tydelige i debatter og diskusjoner som omhandler digitalt personvern. Blant annet har firmaet vært med på å støtte kampanjer som har som mål å fremme godt personvern på nettet. Slike kampanjer har bidratt til at selskapet har fått et godt rykte innad i bransjen, nettopp for det å være opptatt av å sikre sine brukeres rettigheter.

Reise

ExpressVPN er et godt valg for reise, slik vi ser det. Blant annet gir tjenesten økt sikkerhet for de som kobler seg til offentlige nettverk.

Dette kan være i WiFi-soner på flyplasser, hoteller og restauranter. Felles kjennetegn for disse nettverkene er at de ofte ikke krypteres og at de gjøres åpne for alle som oppholder seg innenfor en viss geografisk sone. Informasjonen du sender og mottar sendes gjennom et ekstra lag med kryptering, noe som gjør det sikrere å surfe på offentlige nettverk.

Programvaren gir deg videre mulighet til å kunne bruke dine strømmetjenester om du befinner deg på reise i utlandet. Du kan se dine favorittserier eller annet innhold på nettet som er begrenset til geografisk plassering.

Ved å ta i bruk VPN kan du skjule hvor du faktisk er slik at du får tilgang til det innholdet du ønsker. Du vil også kunne få tilgang på innhold som ikke nødvendigvis er tilgjengelig fra der du normalt er også, ikke bare på ferie eller på reise. Dette skjer gjennom at IP-sperringene blir låst opp.

Tilgjengelighet

Applikasjonen er tilgjengelig på de fleste plattformer og operativsystemer. Det inkluderer macOS, iOS, Android og Windows.

Programvaren finnes som egen mobilapp i AppStore og Google Play som betyr at alle enhetene dine enkelt får tilgang til VPN. Tjenesten har et enkelt grensesnitt, med et minnekrav for mobilapplikasjonen som ligger under gjennomsnittet.

Med andre ord: Applikasjonen krever mindre energi og minnebruk.

Oppsummert

ExpressVPN er et premium vpn program som leverer de raskeste hastighetene i vår oversikt. Det passer best for streaming av video i 4K oppløsning og intensiv databehandling, inkludert torrenting. Ulempen er et svært høyt prisnivå, som overgår andre sammenlignbare produkter.

Med et solid antall servere og pengene-tilbake-garanti på 30 dager er tjenesten verdt å vurdere for de med dype lommebøker.

Ofte stilte spørsmål om ExpressVPN

ExpressVPN tilbyr 3 typer abonnementer. Med den billigste avtalen stifter du et 12 måneders abonnement, som koster $6,67 per måned. 6 måneders abonnement koster $9,99 per måned, mens et månedsabonnement koster $12,95. Vær obs på at prisen i norske kroner avhenger av valutakurs. ExpressVPN kan også ha oppdatert prisene sine siden vi sist sjekket. Abonnementene videreføres automatisk, med mindre du kansellerer.

ExpressVPN er det raskeste VPN-et vi har testet, til dags dato. I realiteten betyr det at tjenesten har det laveste tapet av data når vi overfører via selskapets servere. I snitt lå tapet mellom 10-12 prosent, noe som slår NordVPN og andre premium-tjenester.

ExpressVPN bruker AES-256 kryptering, som er bransjestandard.

ExpressVPN har en 30-dagers pengene-tilbake garanti.

Annonselenke

keyboard_arrow_up
vpnguiden.no