Hvordan få amerikansk Netflix

Slik låste vi opp Amerikansk Netflix på under 15 minutter.

Med over 14.000 filmer og TV programmer er Netflix verdensledende innen streaming. Ulempen for oss nordmenn er at store deler av innholdet deres ikke er tilgjengelig her til lands.

Med den norske versjonen får vi se omtrent 2.100 titler, noe som blekner i forhold til den amerikanske versjonen med 5 665 titler fordelt på ulike TV programmer, filmer og dokumentarer. Globalt har Netflix cirka 14 000 titler.

Vi betaler i tillegg mer for abonnementet her enn hva de gjør i USA. Likevel får de dobbelt så mange titler.

Løsningen er å bruke en Netflix VPN for å låse opp alt innholdet. Slik gjør du det.

Hvordan sette opp Netflix VPN

 1. Velg programvare

  Velg et Netflix VPN med høyest mulig hastighet. Det beste alternativet er ExpressVPN, men hvis prisen er for høy kan du nedgradere ett hakk til NordVPN. I tillegg må det ha støtte for router-installering, noe vi kommer tilbake til.

 2. Installer programvaren på router

  De fleste ønsker å se amerikansk Netflix på TV. Ulempen er at en smart-TV ikke fungerer likt som en PC. Det er ikke mulig å installere VPN-programvare direkte på TV’en og vi må derfor omgå det ved å bruke en router. Du finner en detaljert guide til å installere ExpressVPN sin programvare her.

 3. Aktiver Netflix VPN

  For å låse opp amerikansk netflix via VPN må vi aktivere en USA-basert IP adresse. Da ser det ut som at vi besøker siden fra amerikansk jord. Velg IP adressen du ønsker å bruke.

 4. Last inn amerikansk Netflix

  Når du har aktivert VPN programmet vil det vise deg hvilket land du er koblet opp til. For at løsningen skal fungere er det viktig at den viser en amerikansk IP adresse. Nå kan du logge deg inn på kontoen din på nytt for å se at biblioteket har oppdatert seg. Biblioteket bestemmes av din IP adresse og ikke hvorvidt du faktisk er bosatt i USA, eller bruker et amerikansk betalingskort. Netflix har ingen måte å vite at du ikke er på ferie i USA, studerer i landet eller lignende.

Å streame amerikansk Netflix er ikke ulovlig. De vil heller ikke sperre kontoen din.

Får du feilmelding?

Netflix jobber hardt for å begrense bruken av virtuelle private nettverk og andre tjenester som lar brukerne maskere IP adresser. Akkurat hvordan de går frem er ikke kjent, men det er nærliggende å tro at de kjøper abonnementer hos tjenestene og deretter noterer hvilke adresser som brukes.

Derfor kan du i noen tilfeller få opp en feilmelding lik den du ser nedenfor. Det betyr ganske enkelt at tilgangen er sperret for denne IP adressen.

Alternativet blir å kjøpe en dedikert IP-adresse som kun du har tilgang til.

Amerikansk netflix feilmelding

Feilmeldingen indikerer at Netflix mistenker at det er et virtuelt privat nettverk som står bak den serveren man bruker. For å omgå problemet må vi teste ut ulike Amerikanske Netflix VPN inntil vi finner en som er åpen.

Vi har selv støtt på problemet tidligere og det er viktig at man har en VPN-tjeneste med et bredt utvalg av servere tilgjengelig.

Oppdatering Mai 2023: Netflix ser ut til å ha tatt en ny løsning i bruk, i visse tilfeller. Vi har fått tilbakemeldinger om at noen brukere med VPN kun får beskjed om at de har skrevet inn feil passord, som forsvinner når de skrur av det virtuelle private nettverket.

Det kan tyde på at Netflix forsøker å «lure» brukere ved å unnlate å fortelle at de mistenker at du ikke er i USA. Hvis dette skjer med deg bør du lukke fanen, bytte amerikansk Netflix VPN server og prøve på nytt.

PS: Det kan lønne seg å skaffe en dedikert Netflix VPN server som kun du har tilgang til. Det gjelder særlig hvis du kjører programmet direkte via router. Det kan spare deg for mye tid og irritasjon.

Derfor må vi endre IP adressen

 1. Netflix bruker geografiske blokkeringer (basert på IP adresser), som bestemmer hvilke brukere som kan få tilgang til forskjellig innhold. Det betyr at amerikansk Netflix er begrenset til brukere som befinner seg i USA.
 2. En Netflix VPN lar oss endre IP adressen slik at det fremstår som at vi bruker Netflix fra amerikansk jord. Da vil de automatisk åpne opp for alt det blokkerte innholdet.

Før du aktiverer programmet er det lurt å logge seg helt ut av Netflix. VPN applikasjonen vil vise deg at du er koblet til opp til en amerikansk IP adresse, hvorpå du kan logge deg på tjenesten igjen.

Netflix har slått seg opp med egne produksjoner av TV serier og filmer de siste årene. Titler som Stranger Things, The Old Guard og The Umbrella Academy er noen få eksempler. Majoriteten av alle filmene og TV seriene er derimot lisensiert til Netflix av andre medieselskaper.

Netflix betaler en lisensavgift til rettighetshaverne samtidig som de avtaler hvilke land som skal gis tilgang til innholdet. Ettersom det amerikanske markedet er det mest profitable er det også dette landet som får tilgang til det beste utvalget.

Rettighetshaverne stiller ofte krav om at innhold kun kan vises innenfor bestemte landegrenser, og derfor er store deler av biblioteket sperret for norske brukere.

Ofte stilte spørsmål

Ja. Ingen lover forbyr deg fra å skifte IP adressen din, og Netflix har aldri gått til søksmål mot personer som benytter denne metoden for å utvide biblioteket sitt.

Netflix vet heller ikke hvilke omstendigheter som ligger til grunn. For alt de vet kan du være på feriereise innad i USA, og ønsker å bruke tjenesten med det norske abonnementet ditt.

Ja. Så fort tjenesten registrerer et bytte av IP adresse vil de utvide biblioteket. Merk at du alltid bør være utlogget fra tjenesten før du bytter internett protokoll.

Når du logger deg inn vil du også kunne se at visse filmer og TV serier forsvinner, da de kun er tilgjengelig for norske brukere. Heldigvis er det snakk om et forsvinnende lavt antall. Skulle du ønske å se en av disse titlene er det bare å skru av VPN applikasjonen og logge seg inn på nytt.

Det eneste som skjer er at Netflix vil sperre for tilgangen så lenge du er koblet opp til samme IP-adresse. Rent teknisk så strider dette med selskapets vilkår, men det er ingen kjente tilfeller hvor de faktisk har sperret kontoene til brukerne sine.

Netflix ønsker tross alt å beholde langsiktige brukere som betaler et månedsabonnement. Skulle de sperret kontoene til alle som ser amerikansk Netflix fra Norge (og øvrige land) ville de ha tapt store summer.

Det viktigste for selskapet er de kan bevise for rettighetshaverne at de gjør en innsats for å begrense bruddene på lisensavtalene.

Slik får du amerikansk Netflix på SmartTV

Den aller beste kvaliteten får vi når vi streamer amerikansk Netflix på spillkonsoller (Playstation, xBox etc) eller direkte via en SmartTV. Det er også de enhetene som er mest utfordrende å bruke når det kommer til teknisk oppsett. Her går vi gjennom hva som kreves.

Verken spillkonsoller eller en SmartTV lar deg installere VPN programvare direkte på enheten. For å omgå dette må vi legge den inn direkte på routeren. Her bør du gjøre som følger:

1. Bruk en egen router

Sørg for at du har en separat router som kun brukes til enheten din. En ny router koster rundt 200 kroner.

VPN programmer gjør at hastigheten på nettverket ditt synker. Hvis boligen din kun har én router vil det gjøre at alle andre brukere også kobles opp til det programmet. Med andre ord – nettverket ditt kan gå ekstremt sakte hvis flere brukere skal ta av den samme tilgangen. Husk at disse applikasjonene kan senke hastigheten din med opptil 40 prosent.

For å unngå dette bør du sette opp en separat router som kun benyttes til å se amerikansk Netflix eller andre utenlandske streamingtjenester.

2. Last ned riktig firmware fra VPN siden

Neste steg er at du laster ned firmware fra nettsiden til VPN tilbyderen. Logg deg inn og finn frem til menyen hvor du kan velge router-programvare. Velg korrekt router og last ned firmware. Neste steg er det som er mest utfordrende og kan kreve en 15-30 minutters innsats fra din side.

3. Logg deg inn på routeren for å laste inn programmet

For å logge deg inn på routeren holder det som regel å bruke localhost. Det betyr at du skriver inn IP adressen din i URL feltet i nettleseren, hvorpå du blir bedt om å logge inn. For å finne IP adressen din på en windows PC kan du åpne command via søkefeltet (det er også mulig å skrive inn cmd). Deretter skriver du ipconfig for å hente ut IP adressen.

Menyen vil variere iht. til hvilken type router du bruker. Som regel ligger mappen for installasjon under Advanced.

Routeren vil bruke litt tid til å installere programvaren, hvorpå den restarter. Når den har skrudd seg på igjen må du gå til firmware siden som tilbys av VPN-leverandøren.

4. Aktiver firmware og få tilgang til amerikansk Netflix

Siste steg er å validere VPN abonnementet ditt som gir deg tilgang til amerikansk Netflix. Du får tildelt en kode når du først laster ned programvaren fra hovedsiden til operatøren. Denne må du deretter kopiere og lime inn på firmware-siden.

Og vipps – Nå har du aktivert amerikansk Netflix på din SmartTV. Merk at prosessene kan variere mellom de ulike tilbyderne. Derfor har vi ikke laget noen fast mal for alle router-oppsett.

Ettersom oppsettet kan være helt ulikt avhengig av hvilken server du bruker har jeg ikke lagt inn noen detaljerte instruksjoner her. Mitt råd er at du følger manualene hos den VPN tilbyderen du velger å bruke.

Amerikansk Netflix på Ipad og mobil

Å skaffe amerikansk Netflix på mobil og iPad er ikke like enkelt som det var tidligere. Før kunne vi endre på DNS-innstillingene og få tilgang på noen minutter. Netflix har fått mer sofistikerte verktøy som de bruker for å unngå ulovlig bruk.

Du har 2 valg. Du kan enten kjøre VPN programvare direkte via iPad, eller så kan du endre IP adressen ved å installere programvaren på routeren. Slik går du frem.

 1. Begynn med å installere Netflix via App store.
 2. Velg en VPN tilbyder (vårt tips er NordVPN da de har best kvalitet).
 3. Last ned programmet via App Store.
 4. Åpne konto og legg inn betalingsdetaljer.
 5. Velg USA som serverland. Hvis en server er sperret kan du prøve deg frem med andre IP-adresser.
 6. Surfe amerikansk Netflix på IPad.
keyboard_arrow_up