Hvordan få Amerikansk Netflix

Slik låser du opp Amerikansk Netflix på under 15 minutter.

Med over 14.000 filmer og TV programmer er Netflix verdensledende innen streaming. Ulempen for oss nordmenn er at store deler av innholdet deres ikke er tilgjengelig her til lands.

Med den norske versjonen får vi se omtrent 2.100 titler, noe som blekner i forhold til den amerikanske versjonen. Der viser de 5 665 titler fordelt på ulike TV serier, filmer og dokumentarer. Globalt har Netflix cirka 14 000 titler.

Vi betaler i tillegg mer for abonnementet her enn hva de gjør i USA. Likevel får de dobbelt så mange titler.

Ved å bruke et VPN program kan du enkelt låse opp alt det amerikanske innholdet hos Netflix.

Slik får du amerikansk Netflix

Metoden(e) som kreves for å låse opp amerikansk Netflix vil variere noe, avhengig av hvilken enhet du bruker.

Det viktigste er å velge et kompatibelt VPN som kan håndtere de store datamengdene som Netflix krever.

Oppsummert:

  1. Velg et VPN som støtter Netflix streaming.
  2. Installer programvaren.
  3. Velg amerikansk IP adresse.
  4. Se amerikansk Netflix.

Servere optimalisert for streaming

Lar deg streame Netlix uavbrutt i høyoppløsning, inkludert 4K.

 • Flest USA-servere
 • Utmerket kvalitet
 • Fornuftig prisnivå (fra 30 kr/mnd)

Få 69% rabatt +3 mnd gratis – via vpnGuiden

Her finner du litt flere detaljer om ulike enheter. Som et eksempel kan du lese mer om å aktivere amerikansk Netflix for både AppleTV og iPad.

1. Velg et VPN som støtter Netflix streaming

Start med å velge hvilket VPN du vil bruke for å streame Netflix. Tjenesten som gir best totalverdi er etter vår mening NordVPN, når vi måler pris opp mot kvalitet. Her får du tilgang til 1 970 amerikanske servere for litt over 30 kr i måneden.

Vil du oppgradere hastigheten kan du bruke ExpressVPN som har ca. 10 prosent raskere overføring, men til gjengjeld koster det dobbelte. NordVPN sin løsning vil holde for de aller fleste forhold, og de har i tillegg en 30 dagers pengene-tilbake garanti.

2. Installer programvaren

Hvis du er på PC kan du laste ned VPN-programvaren direkte fra hjemmesiden til tjenesten du velger. Hvis du er på mobil eller iPad blir du videresendt til riktig app-store. Når du laster ned programmet blir du bedt om å registrere epost, brukernavn og passord som du bruker til å aktivere tjenesten senere. Gi programmet tillatelse til å endre på IP adressen.

3. Velg amerikansk IP adresse

Åpne programmet og velg en amerikansk IP adresse. NordVPN har for eksempel 1,970 amerikanske adresser å velge fra. I noen tilfeller vil IP-en være blokkert av Netflix, og da kan du teste en ny adresse inntil du finner en som er åpen. Når du åpner programmet vil du se en liste over amerikanske servere. Du kan deretter klikke deg inn på serveren for å se en liste over alle IP adressene. Et tips er at du lagrer den adressen som er åpen, så du vet hvilken du burde bruke neste gang.

4. Se amerikansk Netflix

Nå kan du logge deg inn på kontoen din på nytt og se amerikansk Netflix. Utvalget bestemmes av din IP adresse og ikke hvorvidt du faktisk er bosatt i USA, eller bruker et amerikansk betalingskort. Netflix har ingen måte å vite at du ikke er på ferie i USA, studerer i landet eller lignende.

Å streame amerikansk Netflix er ikke ulovlig. De vil heller ikke sperre kontoen din.

Amerikansk Netflix på Ipad

Å skaffe amerikansk Netflix på iPad er ikke like enkelt som det var tidligere. Før kunne vi endre på DNS-innstillingene og få tilgang på noen minutter. Netflix har dessverre tatt i bruk mer sofistikerte verktøy for å sile ut de som endrer DNS.

Løsningen er å enten kjøre VPN programvare direkte via iPad, eller gjennom å endre IP adressen ved å installere programvaren på routeren. Jeg anbefaler å installere programmet direkte på iPad-en.

Hvert steg, oppsummert.

 1. Installer Netflix via App store.
 2. Installer VPN
 3. Velg server i USA
 4. Se amerikansk Netflix på iPad.

1. Installer Netflix via iStore

For å kunne benytte en iPad må du ha opprettet en AppleID. Med denne kan du logge deg inn i AppStore, hvor du kan installere ulike applikasjoner. Begynn med å søke etter Netflix. Installer programmet, men vent med å logge deg inn til du er ferdig med de neste stegene.

2. Installer VPN

Ved å installere VPN på en iPad kan du bytte til en amerikansk IP adresse. Her anbefaler jeg NordVPN da de gir best totalverdi når vi måler antall servere opp mot pris og ytelse. Du finner applikasjonen deres for iPad her. Du blir videresendt til appstore for nedlasting.

Merk at betalingen vil gjøres med det kortet du har lagret i apple-profilen din.

3. Velg server i USA

Aktiver VPN-programmet og finn frem til de amerikanske serverne. Her kan du enten kjøre en hurtigtilkobling eller velge server manuelt. I noen tilfeller vil Netflix ha sperret én eller flere IP adresser. Det kan derfor ta et par forsøk inntil du finner en åpen adresse.

Etter du har aktivert den amerikanske IP adressen, gå til neste steg. Du kan også enkelt sjekke at du har fått en amerikansk IP adresse ved å bruke tjenesten iplocation.net.

4. Se amerikansk Netflix på iPad

Aktiver Netflix på din iPad og logg deg inn. Nå skal biblioteket være oppdatert, og du får tilgang til dobbelt så mange titler, sammenlignet med tidligere. Pass på at du ikke deaktiverer VPN programmet underveis, da det vil fjerne tilgangen din til Netflix.

Hvordan få amerikansk Netflix på AppleTV

Den aller beste kvaliteten får vi når vi streamer amerikansk Netflix direkte på TV-en, for eksempel via AppleTV. Det er også de enhetene som er mest utfordrende å bruke når det kommer til teknisk oppsett. Her går vi gjennom det grunnleggende.

Du kan naturligvis bruke en HDMI kabel som du strekker direkte fra en laptop, men det vil også forringe kvaliteten på overføringen betraktelig. Det beste alternativet er i stedet å endre IP adressen direkte via routeren.

1. Last ned Netflix på din Apple TV eller SmartTV

Begynn med å laste ned Netflix appen på smart TV-en din. Med Apple TV ligger Netflix som regel allerede klar blant promoterte apper. Installer programmet og gå videre til neste steg.

1. Sett opp routeren

Et tips er at du bruker en separat router kun for å streame Netflix på din AppleTV eller SmartTV. En ny router koster rundt 200 kroner.

VPN programmer gjør at hastigheten på nettverket faller, da signalet sendes via en ekstra server. Hvis boligen din kun har én router vil det gjøre at alle andre brukere også kobles opp til den samme IP adressen. Med andre ord – nettverket ditt kan få utfordringer med hastigheten hvis flere brukere skal benytte den samme tilgangen.

For å unngå dette bør du sette opp en separat router som kun benyttes til å se amerikansk Netflix eller andre utenlandske streamingtjenester.

2. Last ned riktig firmware fra VPN siden

Neste steg er at du laster ned firmware fra nettsiden til VPN tilbyderen. Hva som kreves for å installere firmware varierer mellom hver tjeneste og de har detaljerte guider som viser prosessen.

Her ser du for eksempel hva ExpressVPN skriver om å installere firmware på Netgear routere, som er mye brukt i Norge.

Åpne konto hos tjenesten og finn frem til menyen hvor du kan velge router-programvare. Velg korrekt router og last ned firmware. Neste steg er det som er mest utfordrende og kan kreve en 15-30 minutters innsats fra din side.

3. Logg deg inn på routeren for å installere VPN

For å logge deg inn på routeren holder det som regel å bruke localhost. Det betyr at du skriver inn IP adressen din i URL feltet i nettleseren, hvorpå du blir bedt om å logge inn. I noen tilfeller vil denne tilgangen være sperret, og routeren burde ha egne instruksjoner skrevet inn på undersiden.

 • For å finne IP adressen din på en windows PC kan du åpne command via søkefeltet (det er også mulig å skrive inn cmd). Deretter skriver du ipconfig for å hente ut IP adressen.
 • For en macbook, åpne programmet terminal og skriv deretter inn ipconfig getifaddr en0. Din lokale IP adresse vil dukke opp.

Når du har IP adressen din kan du logge deg direkte inn på routeren for å installere firmware-programmet. Denne prosessen kan være komplisert og det er best å referere til VPN-programmets egen brukerguide.

Du får tildelt en kode når du først laster ned programvaren fra hovedsiden til operatøren. Denne må du deretter kopiere og lime inn på firmware-siden.

Nå har du aktivert VPN på routeren. Merk at prosessene kan variere mellom de ulike tilbyderne. Derfor har vi ikke laget noen fast mal for alle router-oppsett.

4. Velg amerikansk IP adresse på routeren

Velg en amerikansk IP adresse og gå videre til neste steg.

5. Sett opp riktig ethernet-tilgang

En utfordring er at Apple TV og andre SmartTVer gjerne bruker en ethernet kabel for å få tilgang til internett. Som oftest er routeren koblet til et sentralt nett i huset, som igjen sender signaler via ethernet til ulike rom.

For å få optimal kvalitet på amerikansk Netflix burde du koble din AppleTV eller SmartTV-en direkte til uttaket i veggen. Det gjelder kun så lenge andre i husholdningen ikke bruker stasjonære PC-er eller TV-er som går over det samme nettet. Har de trådløs tilgang vil det ikke være noe problem, da de kan bruke den opprinnelige serveren.

Koble den nye routeren til det sentrale ethernet-nettverket før du kobler opp TV-en. Du har nå direkte tilgang til internett som sendes over den nye IP adressen.

4. Last inn amerikansk netflix

Siste steg er å validere VPN abonnementet ditt som gir deg tilgang til amerikansk Netflix. Du får tildelt en kode når du først laster ned programvaren fra hovedsiden til operatøren. Denne må du deretter kopiere og lime inn på firmware-siden.

Nå har du aktivert amerikansk Netflix på din SmartTV. Merk at prosessene kan variere mellom de ulike tilbyderne. Derfor har vi ikke laget noen fast mal for alle router-oppsett.

Får du feilmelding?

Netflix jobber hardt for å begrense bruken av virtuelle private nettverk og andre tjenester som lar brukerne maskere IP adresser. Akkurat hvordan de går frem er ikke kjent, men det er nærliggende å tro at de kjøper abonnementer hos tjenestene og deretter noterer hvilke adresser som brukes.

Derfor kan du i noen tilfeller få opp en feilmelding lik den du ser nedenfor. Det betyr ganske enkelt at tilgangen er sperret for denne IP adressen.

Alternativet blir å kjøpe en dedikert IP-adresse som kun du har tilgang til.

Amerikansk netflix feilmelding

Feilmeldingen indikerer at Netflix mistenker at det er et virtuelt privat nettverk som står bak den serveren man bruker. For å omgå problemet må vi teste ut ulike Amerikanske Netflix VPN inntil vi finner en som er åpen.

Vi har selv støtt på problemet tidligere og det er viktig at man har en VPN-tjeneste med et bredt utvalg av servere tilgjengelig.

Oppdatering Mai 2023: Netflix ser ut til å ha tatt en ny løsning i bruk, i visse tilfeller. Vi har fått tilbakemeldinger om at noen brukere med VPN kun får beskjed om at de har skrevet inn feil passord, som forsvinner når de skrur av det virtuelle private nettverket.

Det kan tyde på at Netflix forsøker å «lure» brukere ved å unnlate å fortelle at de mistenker at du ikke er i USA. Hvis dette skjer med deg bør du lukke fanen, bytte amerikansk Netflix VPN server og prøve på nytt.

PS: Det kan lønne seg å skaffe en dedikert Netflix VPN server som kun du har tilgang til. Det gjelder særlig hvis du kjører programmet direkte via router. Det kan spare deg for mye tid og irritasjon.

Derfor må vi endre IP adressen

 1. Netflix bruker geografiske blokkeringer (basert på IP adresser), som bestemmer hvilke brukere som kan få tilgang til forskjellig innhold. Det betyr at amerikansk Netflix er begrenset til brukere som befinner seg i USA.
 2. En Netflix VPN lar oss endre IP adressen slik at det fremstår som at vi bruker Netflix fra amerikansk jord. Da vil de automatisk åpne opp for alt det blokkerte innholdet.

Før du aktiverer programmet er det lurt å logge seg helt ut av Netflix. VPN applikasjonen vil vise deg at du er koblet til opp til en amerikansk IP adresse, hvorpå du kan logge deg på tjenesten igjen.

Netflix har slått seg opp med egne produksjoner av TV serier og filmer de siste årene. Titler som Stranger Things, The Old Guard og The Umbrella Academy er noen få eksempler. Majoriteten av alle filmene og TV seriene er derimot lisensiert til Netflix av andre medieselskaper.

Netflix betaler en lisensavgift til rettighetshaverne samtidig som de avtaler hvilke land som skal gis tilgang til innholdet. Ettersom det amerikanske markedet er det mest profitable er det også dette landet som får tilgang til det beste utvalget.

Rettighetshaverne stiller ofte krav om at innhold kun kan vises innenfor bestemte landegrenser, og derfor er store deler av biblioteket sperret for norske brukere.

Ofte stilte spørsmål

Det er lovlig å bruke amerikansk Netflix fra Norge. Netflix har aldri gått til søksmål mot personer som benytter denne metoden for å utvide biblioteket sitt. For alt Netflix vet kan du være på feriereise innad i USA eller studerer i landet.

Ja. Så fort tjenesten registrerer et bytte av IP adresse vil de utvide biblioteket. Merk at du alltid bør være utlogget fra tjenesten før du bytter internett protokoll.

Når du logger deg inn vil du også kunne se at visse filmer og TV serier forsvinner, da de kun er tilgjengelig for norske brukere. Heldigvis er det snakk om et forsvinnende lavt antall. Skulle du ønske å se en av disse titlene er det bare å skru av VPN applikasjonen og logge seg inn på nytt.

Det eneste som skjer er at Netflix vil sperre for tilgangen så lenge du er koblet opp til samme IP-adresse. Rent teknisk så strider dette med selskapets vilkår, men det er ingen kjente tilfeller hvor de faktisk har sperret kontoene til brukerne sine.

Netflix ønsker tross alt å beholde langsiktige brukere som betaler et månedsabonnement. Skulle de sperret kontoene til alle som ser amerikansk Netflix fra Norge (og øvrige land) ville de ha tapt store summer.

Det viktigste for selskapet er de kan bevise for rettighetshaverne at de gjør en innsats for å begrense bruddene på lisensavtalene.

keyboard_arrow_up