Hvordan få Amerikansk Netflix med VPN

Slik låser du opp Amerikansk Netflix på under 15 minutter.

Med over 14.000 filmer og TV programmer er Netflix verdensledende innen streaming. Ulempen for oss nordmenn er at store deler av innholdet deres ikke er tilgjengelig her til lands.

Med den norske versjonen får vi se omtrent 2.100 titler, noe som blekner i forhold til den amerikanske. Der viser de 5 665 titler fordelt på ulike TV serier, filmer og dokumentarer. Globalt har Netflix utrolige 14 000 titler.

Vi betaler i tillegg mer for abonnementet her enn hva de gjør i USA, enda de får dobbelt så mange titler. Forstå det, den som kan.

Ved hjelp av et VPN program kan du enkelt låse opp det amerikanske innholdet. Her ser du hvilke som er best for amerikansk Netflix.

Forventet tidsbruk: Cirka 5-10 minutter.

Slik får du amerikansk Netflix

1. Velg et VPN

Vi testet 5 virtuelle private nettverk via en 120-130 mbps oppkobling fra Oslo. Vi streamet deretter Netflix via Amazon Firestick og en native VPN applikasjon installert på enheten.

Tjenestene som presterte best var som følger.

 • NordVPN – Raskest overføring, med noen små avbrudd underveis. Ulempen er at de kun kjører «auto-connect» via TV-appen. Det billigste abonnementet ligger på rundt 35 kr/mnd for 2 år. Merk at du får cirka 200 kroner ekstra i rabatt ved å gå via vpnguiden.
 • PureVPN – Et usedvanlig billig premium VPN som koster fra 22 kr/mnd. Vi antar at det kun er en midlertidig salgskampanje. Hastigheten er noen få mbps lavere, men lot oss til gjengjeld velge byen manuelt, som er nesten like bra som manuelt servervalg. Anbefales særlig for de kostnadsbevisste.

Slik fungerer det: Amazon FireStick kan best sammenlignes med et eget operatørsystem for Smart-TV. Den plugges inn via HDMI og lar deg installere tredjepart-apper på TV-en, inkludert virtuelle private nettverk.

Ved å installere VPN kan du bytte til amerikansk IP, som igjen påvirker den geografiske plasseringen for Netflix appen (såfremt den lastes inn via Firestick). Merk at dette også fungerer med andre enheter som Apple TV og Google TV.

Slik så det ut når vi aktiverte amerikansk IP via NordVPN sin Firestick app. Deretter lanserte vi Netflix og fikk full tilgang.

Obs: Merk at prisene oppdateres hyppig og at de kan ha endret seg siden vi sist oppdaterte informasjonen.

Vi liker i tillegg at begge har innebygget Kill Switch som skrur av tilkoblingen til Netflix appen automatisk hvis nettet slutter å virke. Det forhindrer at den reelle IP-adressen blir avslørt.

2. Installer programvaren

I eksempelet vårt ovenfor bruker vi FireStick, men du kan naturligvis bruke andre enheter, inkludert mobil, PC og nettbrett. Vi har gjort separate vurderinger for de som bruker Android, som et eksempel.

Det spesielle med Netflix er at de fleste ønsker å streame det på TV. Vi har forsøkt både router-installasjon og bruk av HDMI-kabel. Router-installasjon krever mye teknisk kunnskap og tar mer tid enn vi foretrekker, mens HDMI-kabel skader kvaliteten betydelig gitt at bildet gjengis i 720p kvalitet.

Med vanlig datamaskin kan du laste ned programvaren direkte fra VPN-hjemmesiden. Hvis du er på mobil eller iPad vil de derimot videresende deg til riktig app-butikk for nedlasting.

Obs: Bruker du Linux som operatørsystem? Vi anbefaler ikke Linux for Amerikansk Netflix, fordi Linux er native til datamaskiner. Kvaliteten har en tendens til å forringes ved bruk av vanlig HDMI.

Gi nødvendige tillatelser

Vær oppmerksom på at VPN programmet vil be om visse tillatelser, inkludert konfigurering av nettverket ditt. Det lar tjenesten videresende datatrafikk via servere de kontrollerer, og dermed skjule den reelle IP adressen din for Netflix.

Mange enheter (særlig PC-er) har innebygde sperrer mot endringer av nettverkstillatelser. Forvent at enheten din ber om autentisering, noe som krever admin-tilgang.

Ekstra tips.

 • For mobil og nettbrett: Vent med å aktivere den amerikanske IP-en inntil du har lastet ned Netflix appen. Årsaken er at det kan føre til problemer med geolokasjon.
 • Til forskjell fra Hulu er Netflix tilgjengelig i norske app-butikker (Android, Appstore, Samsung).
Sjekk at du er tilkoblet en amerikansk IP adresse. Her ser du NordVPN (macbook) som et eksempel.

I noen tilfeller vil IP-en kunne være blokkert av Netflix. Logg deg ut av tjenesten og test en ny amerikansk IP. Logg deg inn på nytt og sjekk at innholdet oppdateres korrekt.

Tips: Lagre den adressen som er åpen, så du vet hvilken du burde bruke neste gang.

3. Bytt til amerikansk IP adresse

Åpne VPN-programmet og velg en amerikansk IP adresse. Med PureVPN sin Firestick applikasjon vil du kunne bytte mellom ulike servere basert på amerikanske byer, men denne muligheten gjelder ikke hos alle.

Sjekk at IP er endret

Test at IP adressen din faktisk er endret, noe du kan gjøre via selve programvaren (se bildet nedenfor) eller gratistjenester som iplocation.net.

Aktiver kill switch

Som regel må du aktivere kill switch på egenhånd før du streamer Netflix. Det gjelder kun hvis du bruker appen fremfor å streame i nettleser.

Kort forklart vil den strupe nettilgangen til applikasjoner du selv har forhåndsvalgt hvis VPN-et skulle slutte å fungere midlertidig. Da vil heller ikke IP-adressen din bli synlig for Netflix.

Her ser du et eksempel fra NordVPN (PC-utgaven). Kill switch står opp under panelet for innstillinger.

Klikk på pluss symbolet og legg til Netflix appen. Sjekk at verktøyet er skrudd på før du går ut av innstillingene.

4. Se amerikansk Netflix

Nå er du klar for å se amerikansk Netflix. Åpne tjenesten via nettleseren eller lanser applikasjonen deres. Du burde nå se at biblioteket har oppdatert seg.

Hvis ikke det er tilfellet er det sannsynligvis noe feil med tilkoblingen. I såfall:

 • Logg deg ut av Netflix.
 • Velg en ny amerikansk IP adresse.
 • Gjenta stegene fra tidligere.

I noen tilfeller vil du også kunne få beskjed om at IP-en er stengt for bruk. Derfor er det smart å lagre de IP-adressene du vet fungerer til senere. Dette er som regel ikke et problem med premium VPN tjenester, men heller noe man ser hos mindre aktører som leaser servere fra andre.

Merk: Utvalget hos Netflix bestemmes av din IP adresse alene og ikke hvorvidt du faktisk er bosatt i USA eller bruker et amerikansk betalingskort.

Her finner du litt flere detaljer om ulike enheter. Som et eksempel kan du lese mer om å aktivere amerikansk Netflix for både AppleTV og iPad.

Å streame amerikansk Netflix er ikke ulovlig. De vil heller ikke sperre kontoen din.

Få Amerikansk Netflix på Ipad

Å skaffe amerikansk Netflix på iPad er ikke like enkelt som det var tidligere. Før kunne man endre på DNS-innstillingene og få tilgang på noen minutter.

Dessverre har Netflix de siste årene tatt i bruk mer sofistikerte verktøy for å sile ut de som endrer DNS, med den konsekvens at det er vanskeligere å komme seg inn.

Hvert steg, oppsummert.

 1. Begynn med å installere Netflix via App store.
 2. Gå til app-store og velg en vpn-applikasjon. Her anbefaler vi NordVPN som vi mener har den desidert beste applikasjonen for nettbrett, kombinert med en lav pris.
 3. Velg server amerikansk server og IP
 4. Sjekk at IP adressen din er endret.
 5. Lanser Netflix på Ipad.

1. Installer Netflix via iStore

For å kunne benytte en iPad må du ha opprettet en AppleID.

Med denne kan du logge deg inn i AppStore, hvor du kan installere ulike applikasjoner.

Begynn med å søke etter Netflix. Installer programmet, men vent med å logge deg inn til du er ferdig med de neste stegene.

2. Installer VPN

Ved å installere et VPN på iPad kan du bytte til en amerikansk IP adresse. Velg hvilken applikasjon du ønsker å bruke. Du kan sammenligne flere alternativer på forsiden.

Merk: betalingen vil gjøres med det kortet du har lagret i Apple-profilen din.

3. Velg server

Aktiver applikasjonen og finn frem til de amerikanske serverne. Slik ser det ut når appen lanseres.

Her kan du enten kjøre en hurtigtilkobling eller velge server manuelt. I noen tilfeller vil Netflix ha sperret én eller flere IP adresser. Det kan derfor ta et par forsøk inntil du finner en åpen adresse.

Etter du har aktivert den amerikanske IP adressen, gå til neste steg. Den nye IP-adressen din vil automatisk vise seg i applikasjonen.

4. Se amerikansk Netflix på iPad

Aktiver Netflix på din iPad og logg deg inn. Nå skal biblioteket være oppdatert, og du får tilgang til dobbelt så mange titler, sammenlignet med tidligere.

Pass på at du ikke deaktiverer VPN programmet underveis, da det vil fjerne tilgangen din til Netflix.

Smart-TV

Den aller beste kvaliteten får vi når vi streamer amerikansk Netflix direkte på TV-en, for eksempel via Amazon FireStick eller AppleTV.

Tidligere har vi anbefalt installasjon via router, men basert på tilbakemeldinger ser vi at dette kan virke unødig komplisert.

Alternativet vi nå anbefaler er å benytte en separat programvare med støtte for VPN.

Du kan naturligvis bruke en HDMI kabel som du strekker direkte fra laptop, men det vil også forringe kvaliteten på overføringen betraktelig.

1. Velg operatørsystem

Begynn med å velge et operatørsystem. Vi anbefaler bruken av Google TV, AppleTV eller Amazon Firestick. Årsaken er enkel: VPN selskapene fokuserer kun på de største plattformene.

Begynn med å laste ned Netflix appen på smart TV-en din. Med Apple TV ligger Netflix som regel allerede klar blant promoterte apper. Installer programmet og gå videre til neste steg.

1. Sett opp et virtuelt privat nettverk

Når programvaren er installert går du videre til app-butikken og søker etter et VPN. Vi anbefaler disse alternativene for TV bruk, enda det finnes flere å velge mellom.

Det viktigste er at de har en applikasjon som kan lastes ned direkte via operatørsystemet du velger.

2. Bytt til amerikansk IP

Forsett via VPN-appen som er lansert på din smart-tv. Søk etter USA og velg en amerikansk server.

3. Lanser Netflix

Klikk deg ut av det foregående programmet og lanser Netflix. Det er viktig at du gjør det fra innsiden av det nye operatørsystemet og ikke via TV-en sin native applikasjon.

Når du logger inn er det mulig at Netflix vil vise en melding, slik som «Er du på reise? Verifiser eierskap av kontoen», eller lignende.

Fungerer det ikke?

 • Avslutt Netflix appen.
 • Gå tilbake til VPN applikasjonen og bytt IP.
 • Re-lanser Netflix og prøv igjen.

Sjansen for å møte blokkerte servere er høyere desto lavere kvalitet det er på nettverket du bruker. Av den grunn lønner det seg å betale litt ekstra for en premium-utgave.

Får du feilmelding?

Netflix jobber hardt for å begrense bruken av virtuelle private nettverk og andre tjenester som lar brukerne maskere IP adresser. Akkurat hvordan de går frem er ikke kjent, men det er nærliggende å tro at de kjøper abonnementer hos tjenestene og deretter noterer hvilke adresser som brukes.

Derfor kan du i noen tilfeller få opp en feilmelding lik den du ser nedenfor. Det betyr ganske enkelt at tilgangen er sperret for denne IP adressen.

Alternativet blir å kjøpe en dedikert IP-adresse som kun du har tilgang til.

Amerikansk netflix feilmelding

Feilmeldingen indikerer at Netflix mistenker at det er et virtuelt privat nettverk som står bak den serveren man bruker. For å omgå problemet må vi teste ut ulike Amerikanske Netflix VPN inntil vi finner en som er åpen.

Vi har selv støtt på problemet tidligere og det er viktig at man har en VPN-tjeneste med et bredt utvalg av servere tilgjengelig.

Oppdatering Mai 2023: Netflix ser ut til å ha tatt en ny løsning i bruk, i visse tilfeller. Vi har fått tilbakemeldinger om at noen brukere med VPN kun får beskjed om at de har skrevet inn feil passord, som forsvinner når de skrur av det virtuelle private nettverket.

Det kan tyde på at Netflix forsøker å «lure» brukere ved å unnlate å fortelle at de mistenker at du ikke er i USA. Hvis dette skjer med deg bør du lukke fanen, bytte amerikansk Netflix VPN server og prøve på nytt.

PS: Det kan lønne seg å skaffe en dedikert Netflix VPN server som kun du har tilgang til. Det gjelder særlig hvis du kjører programmet direkte via router. Det kan spare deg for mye tid og irritasjon.

Derfor må vi endre IP adressen

 1. Netflix bruker geografiske blokkeringer (basert på IP adresser), som bestemmer hvilke brukere som kan få tilgang til forskjellig innhold. Det betyr at amerikansk Netflix er begrenset til brukere som befinner seg i USA.
 2. En Netflix VPN lar oss endre IP adressen slik at det fremstår som at vi bruker Netflix fra amerikansk jord. Da vil de automatisk åpne opp for alt det blokkerte innholdet.

Før du aktiverer programmet er det lurt å logge seg helt ut av Netflix. VPN applikasjonen vil vise deg at du er koblet til opp til en amerikansk IP adresse, hvorpå du kan logge deg på tjenesten igjen.

Netflix har slått seg opp med egne produksjoner av TV serier og filmer de siste årene. Titler som Stranger Things, The Old Guard og The Umbrella Academy er noen få eksempler. Majoriteten av alle filmene og TV seriene er derimot lisensiert til Netflix av andre medieselskaper.

Netflix betaler en lisensavgift til rettighetshaverne samtidig som de avtaler hvilke land som skal gis tilgang til innholdet. Ettersom det amerikanske markedet er det mest profitable er det også dette landet som får tilgang til det beste utvalget.

Rettighetshaverne stiller ofte krav om at innhold kun kan vises innenfor bestemte landegrenser, og derfor er store deler av biblioteket sperret for norske brukere.

Avsluttende tips

Denne guiden gir generell veiledning til hvordan man låser opp og får amerikansk Netflix i Norge. I noen tilfeller vil du kunne møte på tekniske utfordringer, særlig ved bruk av ultrabillige programmer.

Hvis overføringen er hakkete eller «kornete» anbefaler vi at du enten:

 • Bytter server
 • Setter innlastingen på pause (midlertidig)
 • Oppgraderer ditt eget nettverk

Merk at et VPN aldri vil få amerikansk Netflix til å laste inn raskere. Tvert i mot vil du miste deler av overføringen. Derfor gjelder det å ha en relativt rask overføring til å begynne med, kombinert med en programvare som leverer høy ytelse.

Ofte stilte spørsmål

Det er lovlig å bruke amerikansk Netflix fra Norge. Netflix har aldri gått til søksmål mot personer som benytter denne metoden for å utvide biblioteket sitt. For alt Netflix vet kan du være på feriereise innad i USA eller studerer i landet.

Ja. Så fort tjenesten registrerer et bytte av IP adresse vil de utvide biblioteket. Merk at du alltid bør være utlogget fra tjenesten før du bytter internett protokoll.

Når du logger deg inn vil du også kunne se at visse filmer og TV serier forsvinner, da de kun er tilgjengelig for norske brukere. Heldigvis er det snakk om et forsvinnende lavt antall. Skulle du ønske å se en av disse titlene er det bare å skru av VPN applikasjonen og logge seg inn på nytt.

Det eneste som skjer er at Netflix vil sperre for tilgangen så lenge du er koblet opp til samme IP-adresse. Rent teknisk så strider dette med selskapets vilkår, men det er ingen kjente tilfeller hvor de faktisk har sperret kontoene til brukerne sine.

Netflix ønsker tross alt å beholde langsiktige brukere som betaler et månedsabonnement. Skulle de sperret kontoene til alle som ser amerikansk Netflix fra Norge (og øvrige land) ville de ha tapt store summer.

Det viktigste for selskapet er de kan bevise for rettighetshaverne at de gjør en innsats for å begrense bruddene på lisensavtalene.

keyboard_arrow_up
vpnguiden.no