Se Hulu i Norge

Den amerikanske strømmetjenesten Hulu er ikke tilgjengelig i Norge. Heldigvis finnes det en enkel løsning.

Først: Det vi deler i denne guiden er helt lovlig. Det finnes ingen lover eller regler som forbyr norske forbrukere fra å låse opp Hulu i Norge.

Med over 1 200 filmer og 1 300 TV-serier er det forståelig at mange i Norge ønsker å få tilgang til Hulu. Inntil videre krever det litt ekstra arbeid, noe som inkluderer oppsett av ny IP-adresse og en virtuell betalingsmetode.

Her går vi gjennom prosessen i detalj, steg for steg.

Forventet tid: Ca. 15 minutter.

Best ytelse for Hulu

Leverer rask overføring via servere spesielt utviklet for streaming av Hulu mm. Norges mest brukte VPN program.

vpnGuiden® vurdering:

4,9/5

 • Flest kompatible servere
 • Stabil overføring
 • Lav pris (fra 30 kr/mnd)

Få 69% rabatt +3 mnd gratis – kun via vpnGuiden

1. Velg et VPN

Hulu sjekker IP-adressen til alle besøkende for å se hvor de oppholder seg. For å omgå dette må vi først bytte om til en amerikansk IP ved hjelp av et VPN (virtuelt privat nettverk).

Programvaren videresender datatrafikken via eksterne servere, slik at vi kan omgå den geografiske blokkeringen.

Her er to anbefalte alternativer. Alternativ én gir deg tilgang for rundt 35 kr i måneden, avhengig av lengden på abonnementet. Det finnes billigere alternativer, men problemet med disse er at IP adressene ofte blokkeres, gitt at de typisk «leaser» servere fra tredjeparter.

 1. NordVPN – Kombinerer en fornuftig pris med det største utvalget av USA baserte servere (1 970 stykk).
 2. ExpressVPN – Gir forbedret hastighet med opptil 10 prosent, men koster også mer.

Tjenesten må oppfylle 3 krav:

 1. Ha servere i USA.
 2. Tillate manuelt valg av server (IP adresse).
 3. Ha lav latency der tapet av data er minimalt når trafikken sendes gjennom ny server. Hulu viser media i 720p kvalitet, noe som betyr at vi trenger et VPN av høyere kvalitet.

Obs: Vent med å aktivere programmet, gitt at betalingsmetoden først må settes opp.

2. Betal for Hulu

Neste steg er å betale for Hulu. Vi har skrevet mer om hva det koster nedenfor.

Tips: Begynn med den billigste pakken, så du kan forsikre deg om at tjenesten fungerer som den skal.

Velg betalingsmetode

Hulu aksepterer kun amerikanske betalingsmetoder, så vi må være litt kreative for å ta tjenesten i bruk.

For å omgå denne sperren kan du kjøpe et Hulu gavekort, som du fyller på senere ved behov.

Selskapet jeg anbefaler (og som jeg personlig har brukt selv flere ganger) er StatesCard. De spesialiserer seg i å tilby virtuelle amerikanske gavekort for ulike tjenester. Det virtuelle kortet kan legges inn direkte på Hulu Norge.

Slik går du frem.

 • Åpne konto og registrer ny bruker.
 • Velg bankoverføring for å spare penger, eller fyll på umiddelbart med kredittkort eller PayPal.
 • Gjennomfør kjøpet og ha gavekort-detaljene dine klare.

Velg en fiktiv adresse, da Hulu spør om dette ved registrering.

Hva det koster

Tjenesten har en flat avgift på 150 kr første gang du oppretter konto. Deretter koster det cirka 35 kr i måneden. Fordelen er at kortet kan brukes på alle streaming-tjenester.

Et Hulu gavekort er den enkleste måten å aktivere tjenesten i Norge.

3. Bytt IP

Aktiver programvaren fra steg 1 og velg deretter en USA-basert IP.

Merk at NordVPN sin Macbook-versjon er brukt som et eksempel nedenfor. Fremgangsmåten kan variere noe mellom ulike operatørsystem og enheter.

 • Åpne NordVPN og søk etter United States som tilkoblingsland
 • Klikk på symbolet med 3 prikker for å velge server manuelt. Slik kan du enkelt bytte IP senere hvis noe skulle skje.
 • Koble deg til og forsikre deg om at det lyser grønt for at du er tilkoblet USA.
Bytt til en amerikansk IP adresse og gå deretter til Hulu.

4. Aktiver Hulu Norge

Dette er det siste og viktigste steget. Før du klikker deg inn på Hulu, dobbeltsjekk at du har fått en ny IP adresse. Du kan enkelt sjekke dette ved hjelp av en tjeneste som iplocation.net.

Gå til siden

For å gå rett til siden hvor du åpner konto, klikk deg inn på hulu.com/welcome. De har gjemt stedet hvor du kun åpner konto med Hulu, som står i liten skrift. Se bildet under for en illustrasjon.

Hva er Hulu?

Hulu er en amerikansk streamingtjeneste, delvis eid av Disney. Tjenesten ble lansert i 2007 og spesialiserte seg opprinnelig på publisering av TV-serier. Siden den gang har selskapet vokst raskt, og de tilbyr i dag et stort utvalg av media.

Tjenesten er blant blant de største innen live-streaming av sport, nyhetssendinger, filmer og nyhetsinnhold. De siste årene har de i tillegg utvidet med barneprogrammer og politisk dekning.

Med tilgang til Hulu i Norge kan du også streame de populære ligaene NCAA, NBA, NHL og NFL, for å nevne noen eksempler.

Minimumskravet for å streame Hulu fra Norge ser du under. Ettersom du taper hastighet med VPN, anbefaler jeg at du (som et minimum) har en båndbredde tilsvarende det dobbelte av hva Hulu anbefaler.

For de fleste norske husholdninger vil ikke dette være et problem, gitt at snittet ligger mellom 50 Mbps til 100 Mbps. Du kan selv teste ditt eget bredbånd her:

 • 3 Mbps – Hulu sitt bibliotek
 • 8 Mbps – live oveføringer
 • 16.0 Mbps – Innhold i 4K

Hva koster Hulu?

Vær oppmerksom på at Hulu krever betaling for tilgang. De hadde tidligere et gratis alternativ med annonser, men det ble stoppet i 2016.

Tjenesten kommer i 2 utgaver: Hulu og Hulu+. Nedenfor ser du en oppsummering av prisene, per 2023. Du finner flere detaljer på Hulu sin hjemmeside.

Hulu (standard)

 • Pakke 1 (med annonser): 7,99 USD per måned, eller 79,99 USD per år.
 • Pakke 2 (uten annonser): 14,99 USD per måned

Hulu+ (Inkluderer Live TV, ESPN+ og Disney+)

 • Pakke 1 (med annonser): 69,99 USD per måned
 • Pakke 2 (uten annonser): 82,99 USD per måned

Du kan bytte plan via kontoen din hos Hulu, så det har ikke så mye å si hvis du ønsker å oppgradere på et senere tidspunkt. Nå til det viktigste – Hvordan vi låser opp Hulu Norg.

hulu valg av abonnement

Få Hulu Norge på ulike enheter

Som en del av guiden tok vi også tid til å sjekke om det samme oppsettet fungerer på tvers av alle enheter. I hovedsak var svaret ja, men det er noen små forskjeller som bør nevnes, særlig for mobilbruk.

Her har vi oppsummert de viktigste.

TV

Her har du 3 valg.

 • Casting. Hvor du spiller av Hulu på telefonen, men sender videoen direkte til TV-en. Du kan eksempelvis bruke Google sin chromecast løsning eller Airplay.
 • HDMI-kabel. Ikke alle nyere PC-er leveres med HDMI. Det er mulig at du må kjøpe en tilkoblingsdel som konverterer signalet.
 • Installer Hulu direkte på norsk TV. Aktiver VPN via routeren for å endre oppholdssted. Dette er i utgangspunktet ikke nødvendig.

Mobil (telefon) – Android og iOS

Hulu sin app er ikke tilgjengelig i Norge, og jeg har ikke selv klart å laste den ned. Til gjengjeld tillater Hulu at tjenesten streames via en nettleser. Det er ikke helt ideelt, gitt at apper som regel er mye enklere å bruke på mobil.

Det er mulig å endre oppholdsland på både Android og iPhone. Med Apple sin løsning kan du endre landet 5 ganger i løpet av et år, mens Android er langt strengere med maks 1 gang hver 6 måned. Jeg anbefaler ikke å bytte om bostedsland, men heller bruke løsningen med oppkobling via VPN før Hulu strømmes i mobilens nettleser.

Datamaskin (PC)

PC er den enkleste måten å strømme Hulu fra Norge. Her kreves det ikke noe spesielt oppsett utover å logge seg inn hos tjenesten. Programmene vises med 720px kvalitet, som er det samme pixel-oppløsningen som de fleste datamaskiner støtter.

Det eneste som bør nevnes er at konfigurasjonen på datamaskinen sjekkes ved oppsett der HDMI kabel benyttes. Eksperimenter med ulike størrelser inntil du finner en som passer for TV-en.

Eksempel: Retina skjerm på en Macbook. Juster innstillinger for å finne optimal visning av Hulu.
keyboard_arrow_up