PureVPN

PureVPN

➡︎ Få rabatt via vpnGuiden

Annonselenke

Nøkkeldata:

Pris (mnd):fra 23 kr/mnd
Antall servere:6500
Hastighetstap:18%
Dekning:78 land
Angrerett:30 dager
Antall enheter:10 stykk

Informasjon om VPN fra PureVPN

PureVPN er blant verdens største VPN-tjenester målt etter antall kunder.

De er spesielt populære blant brukere som driver med  torrenting og fildeling, enda de ikke aktivt promoterer disse egenskapene. Som en del av dette tilbyr de servere optimalisert for p2P (peer-to-peer) deling av filer, noe vi sjeldent ser andre steder.

Kort forklart skiller tjenesten seg ut på 4 områder:

 • Høyt antall servere.
 • Mer liberale regler for fildeling og torrenting.
 • Relativt god ytelse, særlig ved streaming og intensiv nedlasting.
 • Manuelt servervalg (basert på by) i tredjepart-tjenester som ved TV-streaming.

Verdt å vite: Besøker du PureVPN via vpnGuiden.no aktiveres en 10% rabatt, som lagres via cookies på enheten din. Den reflekteres i prisen.

PureVPN sin hastighet

For majoriteten av VPN-brukere er hastigheten ved nedlasting viktigst. Det gjelder spesielt hvis programmet skal brukes til streaming av data eller nedlasting av større mengder data, på raskest mulig tid.

Her gjør PureVPN en relativt god jobb, sett opp mot majoriteten av alternativene.

Vi testet PureVPN med 4 ulike servere plassert i Europa, USA og Asia.

I snitt opplevde vi en reduksjon i overføringskapasiteten som tilsvarte 18%. Her er det verdt å merke at reduksjonen i hastighet var større for fjerntliggende land, for eksempel Japan.

Det gir også mening, tatt i betraktning at nettrafikken må sendes via PureVPN servere som ligger på andre siden av jordkloden.

For europeiske servere var hastigheten lavere, noe som kan skyldes en kombinasjon av forbedret kapasitet og kortere distanser.

Vi elsker split tunnelling funksjonen. Enkelt forklart lar PureVPN brukerne bestemme hvilke applikasjoner og data som skal sendes over VPN, fremfor standard tilkobling.

Eksempel: Når vi streamet Netflix med PureVPN på Android valgte vi å bare sende Netflix signalet gjennom VPN-programmet, slik at andre hastigheter ikke ble påvirket.

Sikkerhet og personvern

PureVPN bruker en relativt standard krypteringsløsning, med AES-256. Den ligger på linje med majoriteten av andre VPN selskaper.

Et pluss er at de har en innebygget kill-switch som kan aktiveres ved behov. For de som ikke kjenner til kill-switch er det en funksjon som gjør at PureVPN stopper nettrafikken automatisk hvis tjenesten blir avbrutt.

Hensikten er å forhindre at den reelle IP adressen lekker ut.

PureVPN virker i tillegg til å fokusere på personvern.

De oppgir selv:

«PureVPN loggfører ikke en bruker sin originale IP adresse. PureVPN loggfører heller ikke den tildelte IP adressen, og heller ikke tidspunktet for når tilkoblingen ble gjort».

Verdt å nevne er at PureVPN har egne mekanismer innebygget, ment å forhindre at DNS, WebRTC og IPv6 lekker ut. Informasjonen kan brukes for å identifisere brukeren, noe mekanismene er ment å stoppe.

Brukerflate og design

Vi testet PureVPN på mobil og desktop (PC), ved å bruke en macbook og Samsung S22 (android). Designet er brukervennlig, med en forståelig navigering.

Det tok kun et par minutter å lansere applikasjonen, inkludert å gi riktige tillatelser for overstyring av nettverket. PureVPN virker til å ha lagt ned vesentlig arbeid i å gjøre applikasjonen så brukervennlig som mulig.

Operatørsystemer

PureVPN er blant de største VPN-selskapene på verdensbasis. Som et resultat har de også innebygget støtte for majoriteten av operatørsystemer, noe som inkluderer:

 • Android
 • Chrome
 • iOS (macbook og iPhone)
 • Windows
 • Linux
 • Router-installasjon
 • AppleTV
 • Amazon FireTV

Servere

Sett opp mot andre VPN tjenester har PureVPN et utvalg av servere som ligger langt over gjennomsnittet.

De tilbyr 6 500 servere, fordelt på 78 land. Det betyr at PureVPN kun er slått av NordVPN og CyberGhost når vi sammenligner serverantallet.

Med PureVPN kan du også kjøpe en dedikert server hvis du ønsker en IP adresse som ingen andre deler med deg. Det koster en god del ekstra per måned, men kan være verdt investeringen for riktig bruk.

En annen fordel er at PureVPN lot oss velge server manuelt, etter hvilken by vi ønsket å koble oss til. Noen VPN-tjenester har ikke dette valget, som er ekstra nyttig når det lastes inn på en tredjepart-tjeneste som AppleTV eller Amazon FireTV.

Torrenting via PureVPN

Relativt unikt for PureVPN er at de har tatt en langt mer liberal linje med torrenting og fildeling. De har egne server som er spesialisert for P2P (peer-to-peer) deling av data.

Det ser vi sjeldent andre steder, og nesten aldri hos de største VPN selskapene.

P2P servere er markert og viser at de er optimalisert for raskest mulig fildeling.

Torrenting via PureVPN

Relativt unikt for PureVPN er at de har tatt en langt mer liberal linje med torrenting og fildeling. De har egne server som er spesialisert for P2P (peer-to-peer) deling av data.

Det ser vi sjeldent andre steder, og nesten aldri hos de største VPN selskapene.

P2P servere er markert og viser at de er optimalisert for raskest mulig fildeling.

Konklusjon

PureVPN er en solid VPN-tjeneste som leverer på mange fronter. Den tilbyr sterk sikkerhet, et bredt utvalg av servere, og god støtte for streaming og torrenting. Selv om hastigheten kan variere, og kundestøtten har rom for forbedring, er PureVPN fortsatt et godt valg for de fleste brukere som leter etter en pålitelig og funksjonsrik VPN-tjeneste. For de som trenger en VPN med spesifikke funksjoner som dedikerte IP-adresser eller avansert port forwarding, er PureVPN et godt alternativ.

Vanlige spørsmål og svar om PureVPN

PureVPN sin pris avhenger av lengden på abonnementet. For øyeblikket koster tjenesten følgende:

 • 5 år: $129,95 totalt, eller $2,16/mnd. Tilsvarer 23 kr/mnd.
 • 2 år: $57,95 totalt, eller $2,14/mnd. Tilsvarer 22,9 kr/mnd.
 • 1 år: $47,95 totalt, eller $3,99/mnd. Tilsvarer 42,62 kr/mnd.
 • 1 måned: $12,95 totalt. Tilsvarer 138 kr/mnd.

PureVPN sin hastighet ligger over gjennomsnittet. Når vi testet serverne endte vi opp med en reduksjon i hastigheten som tilsvarte 18 prosent.

Merk at det var vesentlige forskjeller mellom serverne, der de i Asia hadde betydelig dårligere hastigheter, mens Europeiske servere presterte best.

PureVPN krypterer trafikk med AES-256, som er bransjestandard.

PureVPN har en pengene-tilbake-garanti som er gyldig i 31 dager. Det er på linje med andre VPN-selskaper.

➡︎ Få rabatt via vpnGuiden

Annonselenke

keyboard_arrow_up
vpnguiden.no